torstai 7. elokuuta 2014

Vielä on kesää - ja kesätapahtumia - jäljellä...


Joensuu on hieno kesäkaupunki - olen sen jälleen tänä vuonna huomannut. Meillä on kaunis jokimaisema, vilkas tori, monia mielenkiintoisia vierailukohteita ja laadukasta kulttuuritarjontaa. Itse pidän erityisesti teatterista. Olikin nautinnollista käydä Utran kesäteatterissa katsomassa Rikkaan rakkaus -esitystä ja lastenlasten kanssa Sinkkolassa Teatteri-Traktorin Fedja-setä, kissa ja koira -näytelmää. Utran kesäteatterin näytökset ovat jo ohi, mutta toivottavasti saamme ensi kesänäkin nauttia yhtä hyvin tehdystä ja viihdyttävästä esityksestä. Sinkkolaan ennättää vielä mennä. On hienoa, että lapsille tehdään niin tasokasta teatteria, kuin mitä Teatteri-Traktori on siellä jo monena kesänä toteuttanut. Aikuiset nauttivat siitä yhtä paljon kuin lapsetkin.
 

Elokuussa on vielä monia mielenkiintoisia tapahtumia, joista jokainen voi valita itselleen sopivimmat, Esimerkiksi 7. - 10. elokuuta pidetään Gospel-musiikin festivaalit nimekkäine esiintyjineen. Seuraavalla viikolla – 14. - 16. elokuuta - järjestetään neljännen kerran ainutlaatuinen Joensuun Parafest -tapahtuma, jonka aikana vammaisille taiteilijoille tarjoutuu mahdollisuus tuoda esille taidettaan: musiikkia, teatteria, kuvataidetta ja elokuvaa. Lauantaina 9. elokuuta vietetään Taitokorttelissa Wanhan kaupungin päivää ja 29. elokuuta on jo perinteeksi muodostunut Joen Yö -tapahtuma.
 

Paljon muutakin Joensuussa tapahtuu ympäri vuoden. Kannattaa seurata tulevaa tarjontaa Joensuun kaupungin www-sivuilta: http://www.joensuu.fi/tutustu-joensuun-tapahtumatarjontaan. Sieltä löytyy kulttuuria ja tapahtumia vuoden jokaiselle päivälle.
 

Joensuun kaupungin sivuilta kannattaa käydä myös lukemassa Tekoja nuorille –kampanjasta (http://www.tekojanuorille.fi/). Kampanjan avulla halutaan nostaa esille lasten ja nuorten hyväksi tehtyjä arkisia tekoja, kuten naapurin pojan vieminen kalastamaan tai kesätyöpaikan tarjoaminen nuorelle. Tekijänä voi olla kuka tahansa yksityishenkilö tai yhteisö. Tekoja nuorille -sivuilta löytyy linkki, josta voit lukea tehdyistä teoista ja ilmoittaa oma hyvä tekosi. Kirjoittaessani tätä siellä oli kerrottu 48 erilaista lasten ja nuorten hyväksi tehtyä upeaa tekoa. Tekoja voi tehdä ympäri vuoden ja laittaa sillä tavalla hyvä kiertämään. Entä, jos aloittaisit heti ja pyytäisit esimerkiksi jotain tuntemaasi lasta tai nuorta kanssasi johonkin kulttuuritapahtumaan.

 

Merja Mäkisalo-Ropponen

Joensuun kaupunginvaltuuston pj (sd)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti